Vermoeidheid

Plof je na een dagje werk of studeren ook op de bank om te netflixen en voel je je te moe en te futloos om nog maar iets te doen? Zou je dit graag anders willen?

 

 

Er zijn verschillende oorzaken van vermoeidheid en deze vragen  acties op maat om hier iets mee te doen.

Mogelijke oorzaken van vermoeidheid:

  • je voedingspatroon laat te wensen over. Je eet liever fastfood dan een gezonde appel;
  • je hebt gezondheidsproblemen of blessures;
  • je hebt te weinig tijd voor jezelf;
  • je slaapt slecht en/of kunt je moeilijk ontspannen.

Afhankelijk van de oorzaak van je vermoeidheid kun je stapsgewijs hier aan gaan werken. Heel veel wordt bepaald door de keuzes die je maakt.

Als je bijvoorbeeld je voedingspatroon zou aanpassen door iets meer gezond te eten en iets minder fastfood, kun je al een stukje in de goede richting maken naar minder vermoeidheid en meer energie. Je lichaam kun je vergelijken met een auto. Alleen met de juiste brandstof komt hij tot goede prestaties.

Als je bijvoorbeeld te weinig ME -time neemt dan kom je niet voldoende toe aan jezelf en dan kun je er ook niet voor anderen zijn. Eerst voor jezelf zorgen om ook goed voor de ander te kunnen zorgen.  Als je niet de energie hebt , dan wordt het lastig om voor de ander te zorgen. Denk aan de veiligheidsvoorschriften in het vliegtuig waarbij je eerst je eigen zuurstofmasker opzet.

Als je gezondheidsproblemen of een blessure hebt, dan lekt daar energie door weg. Pijn en ongemak kosten nu eenmaal energie. Het is interessant om te onderzoeken waar de gezondheidsproblemen vandaan komen en vandaaruit gericht actie te ondernemen door bijvoorbeeld je te laten behandelen bij een enkelblessure bij een fysiotherapeut.

Als je regelmatig slecht slaapt dan leidt dat op termijn tot uitputting. Goede nachtrust is essentieel voor het herstel van je lichaamsprocessen en het verwerken van de indrukken van de afgelopen dag. Stel jezelf de vraag wat de oorzaak is van je tekort aan slaap. Komt het door geluidsoverlast of ben je overdag te druk en neem je te weinig rustmomenten?

Hopelijk helpen de bovenstaande tips om je een stapje dichterbij te brengen om meer energie in je leven te krijgen.

Download ook gerust de gratis tips voor meer energie op deze website

 

 

 

Schrijf jezelf nu in

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Transformatie Academie draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders